Τοποθεσία

Τοποθεσία

Το Ακτή Περούλια βρίσκεται στα Βουνάρια Μεσσηνίας. Απέχει 44 χλμ. (1 ώρα) από την πρωτεύουσα του Νομού, την Καλαμάτα και 8,5 χλμ. (μόλις 15 λεπτά) από την κοσμοπολίτικη Κορώνη.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος σε απόσταση 37 χλμ. ενώ οδικώς μπορεί ο επισκέπτης να φθάσει πολύ άνετα μέσω Ε.Ο. διασχίζοντας την Πελοπόννησο σε μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα.

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα για το επισκέπτη.

Αξιοθέατα

Η Κορώνη

Η Κορώνη αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς της Μεσσηνίας. Πήρε το όνομά της από το χάλκινο νόμισμα Κουρούνα που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή.

Η Κορώνη με το Ενετικό κάστρο που δεσπόζει επιβλητικά στην άκρη, τα γραφικά σοκάκια της που θυμίζουν νησί, το λιμάνι με τις ψαρόβαρκες αλλά και τα τοπικά γραφικά μαγαζάκια προσελκύουν επισκέπτες κάθε χρόνο. 

Η Μεθώνη

Σε απόσταση 28 χλμ. (40 λεπτά) από το Ακτή Περούλια βρίσκεται η Μεθώνη μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη νοτιοδυτικά του Νομού Μεσσηνίας. Είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Μεθώνη με σπουδαίας ιστορικής σημασίας λιμάνι ιστορικά.

Τα βλέμματα μαγνητίζει το επιβλητικό Ενετικό κάστρο ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου.

Εδώ ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να κολυμπήσει στα νερά του Ιονίου Πελάγους θαυμάζοντας το σύμπλεγμα των Οινουσσών  (τα νησάκια Σαπιέντζα, Σχίζα και Αγία Μαρίνα).

Το Πολυλίμνιο

Στη περιοχή της Χαραυγής, 32 χλμ. από το Ακτή Περούλια, σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο βρίσκεται το σύμπλεγμα λιμνών που ονομάζεται Πολυλίμνιο. Οι λίμνες καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν ευρύτερα γνωστές και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις όσων αγαπούν τις διαδρομές μέσα στη φύση.

Εξερευνήστε και εσείς τις λίμνες  και απολαύστε το φανταστικό τοπίο που συνθέτουν. Η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη .

Μενού